O LIGI

Esports Balkan League - Dota 2

Dota 2 – igra koja iz godine u godinu obara rekorde će dobiti svoje prvo pojavljivanje u okviru Esports Balkan Lige!

Od 25. oktobra pa sve do velike LAN završnice na Games.CON festivalu moći ćete da uživate u domaćoj Dota 2 akciji svakog četvrtka na Sportklub Esports YouTube kanalu, kao i dan kasnije na SportKlub 3 televiziji. Za dosledne gejmere, obezbedićemo i Twitch prenos preko Fortuna kanala.

Zašto baš Dota 2?

Prosto je, u esportu postoje 3 velikana – League of Legends, CS:GO i Dota 2. Do sada smo probali LoL, probali smo CS:GO, vreme je da Dota 2 zajednica dobije preko potrebnu podršku.

Ovo je tek početak, LoL scenu stvaramo već duge, ili kratke u zavisnosti kako gledate, dve godine, počevši od Gaming Challenge-a preko Junior Kupova i Fortuna Championship Series lige.

Za sam početak, pozvaćemo dve ekipe direktno u ligu, dok će se ostalih 4 pridružiti kroz sistem kvalifikacija. Apsolutno bilo koja ekipa može da učestvuje, koliko god žele puta (biće potrebno da se uplati kotizacija za svaki kvalifikacioni turnir).

Liga će se igrati u single round robin Bo1 sistemu, što znači svako sa svakim po jedan put, a TOP4 ekipe koje se izbore za plejof ćemo gledati na LAN završnici početkom decembra na Games.CON festivalu.

Nagrada za prvo mesto iznosi 1000 €, za drugo mesto 500 €, dok će sve četiri ekipe koje se plasiraju na LAN dobiti po 250 € kako bi im olakšali putne troškove.

Prati EBL Dota 2 ligu svakog četvrtka od 19:00 časova na YouTube kanalu Sportklub Esports!